Site Overlay

Аюрведични масажи

Аюрведа (“Знание за Живота”) е древна медицинска система, която предлага холистичен подход към здравето на човека и ни помага да живеем пълноценно, във вътрешен мир, радост и любов, включвайки не само тялото, но ума и душата. Аюрведа носи дълбоко разбиране за живота и ни учи как да живеем в хармония и баланс със света и природата около нас.

Абхянга терапия:

В древните текстове Абхянга е описана като масаж, който поддържа младостта, красотата и дълголетието. Аюрведичният масаж се прилага на цялото тяло, като се използват топли естествени билкови масла и специфични движения по енергийните меридиани, врата, ръцете, подмишниците, краката, корема, лицето и главата, както и лимфен дренаж на цялото тяло. Той подпомага обновяването на кожата, тонизира мускулите, засилва имунитета. Абхянга успокоява ума, подхранва сърцето и подсилва костите. Той има дълготраен ефект върху цялото тялои възстановява физическата и психическа сила на ума и тялото като балансира и трите доши (вата, пита и капха).

Тази терапия включва и активизирането на някои жизнено важни точки, свързани с правилното функциониране на жлезите с вътрешна секреция.

Масажист: Венци Конова

Продължителност: 70 мин. или 90 мин.

Цени: 70 мин. – 60 лв.

          90 мин. – 80 лв.

Марма Терапия:

Системата марма присъства в най-старите аюрведични текстове, датиращи от средата на първото хилядолетие преди Христа. 

Марма са енергийни точки, центрове, канали които служат за диагностика и лечение. Чрез тях се стимулира и балансира жизнената енергия в целия организъм, изчиства се натрупаният стрес, изхвърлят се токсини и се освобождават блокажи. Те са отговорни за регулацията на хомеостазата (равновесие на организма), а с това поддържат и здравословното състояние на човек.  

Работи се с натиск на пръстите и с “Tunning Fork – Камертон” за засилване ефекта от терапията. 

Масажист: Венци  Конова

Продължителност: 65 мин.

Цена: 60 лв.

Лечебна комбинирана терапия:

Включва следните терапии:

  • Марма терапия с индийски био етерични масла
  • Полярна терапия
  • Работа с петте елемента на тялото
  • Праническо синхронизиране
  • Рефлексология на краката и ръцете

Тази терапия е терапевтична, лечебна и дълбоко релаксираща, с фокус към отпускане на нервната система, с цел засилване на имунитета и активиране на собствените лечебни сили на тялото и ума. 

Ефектът от тази терапия е възстановяване на нормалното протичане на енергията през цялото тяло и  уравновесяване на всички процеси в него.

Масажист: Венци Конова

Продължителност: 60 мин.

Цена: 60 лв.

Повече информация за Венци Конова

Scroll Up