Site Overlay

Въвеждащ курс по шиацу

Продължителност:

16 часа; два дни (събота и неделя)

Курсът се състои от 4 лекции, които запознават с основните принципи и практики в шиацу. Преподава се кратка ката (поредица от техники), като се започва с изучаване на основните понятия за поза и натиск. В края курса участниците ще могат да извършат кратка лечебна терапия с шиацу.

Кога:

7-8.03.2020 г. в Център Ананда, София; ул “Йоан Екзарх” 10


Програма на курса:

  • Позициите сеиза и стрелец
  • Контакт
  • Дишане
  • Натиск с длан
  • Натиск с палец
  • Ката със длани от положение по гръб и по корем
  • Упражнения с Qi Gong

За кого е този курс

Този курс е подходящ за рехабилитатори, кинезитерапевти и други специалисти, ползващи мануални терапии.

За училището по шиацу Lafonte

Училището за шиацу и природолечение Lafonte е създадено през 2005 г. в Бергамо, Италия.

Lafonte е акредитирано училище от Професионалната асоциация на шиацу терапевтите (APOS). Училището Lafonte е включено в регистъра на Ломбардия като учебен орган по природолечение в съответствие с регионалния закон № 2 от 1.02.2005 г. и е активен участник в в работата на Техническия комитет по шиацу (CTS).
Lafonte провежда различни обучения като: въвеждащи програми по шиацу и природолечение, кратки специализирани курсове за надграждане на познанията, тригодишна програма по шиацу и майсторски класове. Тригодишната програма се състои от 800 часа, разпределени в модули.

Преподавателите в Lafonte са висококвалифицирани. Училището има благотворителна програма на територията на провинция Бергамо за възрастни хора и деца с различни заболявания.

Водещ:

Маурицио Куртаз се занимава с шиацу от 2002 г. През последните двадесет години изучава традиционна японска медицина, китайска медицина, други източни методи за балансиране и подобряване на здравето, както и методи за личностно развитие и усъвършенстване, психотерапевтични методи – психобиология, психогенеалогията, биоенергетика, семейни констелации и др. През 2005 г. заедно с Марио Томесани и Ренато Калегари основава училището по шиацу и природолечение Lafonte.

Повече информация за Маурицио и училището Lafonte може да намерите тук: https://www.lafonteshiatsu.it.

Scroll Up