Site Overlay

Дейвид Лонсдейл

Дейвид Лонсдейл е шиацу терапевт и йога учител с дългогодишна практика. По произход е англичанин, който от много години живее и работи в Холандия.

Във възстановителен период след инцидент през 1983 г. започва да се занимава с източни практики и осъзнава благотворния им ефект върху здравето. Оттогава изследва ползите от йога, шиацу и китайската медицина в посттравматичния лечебен процес. В следващите години се обучава последователно в различни рекреативни методи. Завършва двугодишен курс по терапевтичен стречинг в Body Life School, Amsterdam, а след това и двугодишен курс по дзен шиацу масаж в Shiatsu Studio, Amsterdam. Следва обучение по традиционна китайска медицина. След шестмесечен интензивен курс в Бихарската школа по йога в щата Бихар, Индия през 1992 г., започва да преподава холистична йога и шиацу. През 1999 г. завършва четиригодишно обучение в IOKAI Shiatsu Academy в Амстердам и става член на Nederlandse Vereniging IOKAI Shiatsu Therapeuten (V.I.S.). Регистриран е и в Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Alternatieve Genees – enbehandelswijzen (S.R.B.A.G.).

Дейвид е убеден, че всички сме постоянни ученици на живота и продължава да посещава курсове, които разширяват и развиват както личната му осъзнатост, така и разбирането на живота във всичките му аспекти. Той споделя своето познание с учениците си със здравословна доза чувство за хумор.

Повече за Дейвид на www.holisticyoga-shiatsu.com

Scroll Up