Site Overlay

Тревожност, ами сега?

семинар с Антонио Саусис, автор на “Йога за облекчаване на скръбта от загуба”

Кога – 17 септември 2022 г. 15.00 -18.00 ч. (запазете си време до 18.30, ако ни е много интересно и не успеем да се разделим навреме)

Къде – Център Ананда, ул. Йоан Екзарх 10

Водещ – Антонио Саусис

Цена – 45 лв., при заявяване и предплащане на пълната сума до 12 септември, цената е 40 лв.

На 17 септември 2022 г. в Център Ананда, София, ул. Йоан Екзарх № 10, от 15.00 до 18.00 ще се проведе семинар на който ще се научим как по най-добър за нас начин да се справяме с тревожността. Програмата ще е на английски език, с превод на български.

Тревожността е страхът от това да сме неспособни или страхът от това да не можем да се справим с предстоящо обстоятелство или събитие. Тревожността е естествена емоция, която действа като осведомител, подобрява готовността ни, намалява риска и насърчава безопасността. Но когато води до прекомерна нервност, страх или безпокойство, тя се превръща в психично разстройство. Ако то в лека форма, може да бъде неопределено и обезпокоително, докато ако е в тежка, сериозно повлиява нашето ежедневие. Симптомите са като тези при стрес (напр. сърцебиене и изпотяване), но непропорционални на влиянието на събитието, това е неспособност да се справим с неспокойността и общо безпокойство. Неотдавнашните ограничения, свързани с КОВИД, подложиха на изпитание възможностите ни, а сегашните очевидно опустошителни ефекти от изменението на климата ясно поставят въпроса „Какво предстои“? В резултат на това тревожността е висока сред по-голямата част от населението. Присъединете се към нас, за да разберем как йога може да ни помогне да управляваме и регулираме тревожността.

Водещият Антонио Саусис изнася лекции и семинари в София от 2015 г. насам.

Неговата книга „Йога за облекчаване на скръбта от загуба“ вече е издадена и в България и може да я намерите в център Ананда или в книжарниците.

Антонио е соматичен психотерапевт и йога инструктор, специализирал в индивидуална йога терапия. Изучавал е йога при учители като Индра Деви, Свами Шанкарадевананда, Лари Пейн. Насочва професионалното си развитие в интегративната терапия срещу скръбта от загуба, рефлексология, шведски терапевтичен масаж и Рейки. Антонио периодично изнася лекции и курсове в Университета в Бъркли, САЩ и Калифорнийския институт по интегрални изследвания Крипалу.

Scroll Up