Site Overlay

Холотропно дишане

Групова сесия по холотропно дишане

Кога – Сесии ще се проведат на 19 май 2024 г. от 10 до 14 ч. За следващи дати следете сайта, фейсбук страницата ни или ни търсете на мейл / телефон.

Къде – Център Ананда, ул. Йоан Екзарх 10, ет. 1;

Водещ – Елисавета Димитрова

Цена – единична сесия – 85 лв; записване за две сесии – 150 лв.

Какво представлява холотропното дишане?

Холотропното дишане е мощен метод за себеизследване и самопознание, който работи с изменените състояния на съзнанието. Разработен е от Станислав и Кристина Гроф в резултат на дългогодишна, задълбочена психотерапевтична работа, който те ползват и изучават от 1975 год. до наши дни.

Представлява комбинация от интензивно, учестено дишане; специално подбрана и структурирана музика; фокусирана работа с тялото, рисуване на мандали и споделяне в група. Тази техника на дишане води до изменено състояние на съзнанието, което позволява да се прояви материал от дълбинния ни психичен свят, свързан с областите на индивидуалното и колективно несъзнавано, както и с т.нар. трансперсонални преживявания.

Методът на холотропното дишане има силен благотворен ефект посредством разтоварване и освобождаване на натрупани енергийни блокажи, осъзнаване на важни и основни човешки ценности, както и разширяване на съзнанието, в това число представата ни за самите себе си, другите и света. Спомага също и за формиране на т.нар. холотропно съзнание.

Холотропно буквално означава движение към цялостност. В този смисъл холотропното съзнание е цялостно съзнание, т.е. обединяващо, приемащо многото и различните аспекти от човешката психика или с други думи казано обединяваме се с многото и различни субличности, които са част от това, което наричаме Аз.

Холотропното дишане е подходящо за всички хора, които имат желание да работят със себе си, да се опознават и развиват, които си задават въпроси и търсят отговори; които са изследователски настроени и са готови за преживяване на личен интензивен опит в откриване на своите истини за себе си, другите и света. 
Този метод е път за личностно израстване и трансформация. Той е част от трансперсоналната психология – четвъртата сила в психологията, чиято основна характеристика е стремежа духовността да бъде призната и приета като иманентна част от човешката психика.

За Елисавета: Елисавета Димитрова – психолог – консултант, сертифициран водещ по Холотропно дишане® в програмата на Гроф трансперсонален тренинг, член на Организационния комитет на XIII Трансперсонална конференция на ЕВРОТАС (Европейска трансперсонална асоциация); сертифициран водещ по СоулКолаж®.
Повече за Елисавета и методите, които ползва, може да прочетете на: https://harmonizeholos.wordpress.com/

Scroll Up