Site Overlay
Зарежда Събития

« Всички Събития

Методът Respira: хармонично дишане, ет.1

03.03.2026 @ 19:00 - 20:30

|Повтарящо се Събитие (Виж всички)

An event every week that begins at 19:00 on вторник, repeating indefinitely

Методът Respira за правилно и хармонично дишане е създаден от Фабио Андрико, дългогодишен инструктор по Янтра йога и ученик на големия Дзогчен учител Чогял Намкай Норбу. Вследствие на заниманията си с хатха и янтра йога и по-специално работата с енергията и дишането, известна в йога традициите като пранаяма, Фабио открива колко е важно човек да има стабилна основа и разбиране относно пълното и правилно диафрагмено дишане.
Независимо дали следваме някаква йога традиция или се занимаваме с друга практика за развиване на тялото, дали практикуваме пранаяма или друга дихателна техника, от съществено значение е моделът на дишането ни. Когато дишането е хармонизирано, плавно и бавно, резултатите от практиките идват по-бързо и са по-видими. Когато обаче тази основа липсва, често практиките, които ползваме, могат да имат временен ефект, или дори понякога състоянието ни може да се влоши.
За съжаление в по-голямата си част хората сме заучили неправилни модели на дишане. В резултат, без да осъзнаваме, поддържаме едни повтарящи се навици на разстроено или парадоксално дишане, което ни държи в капана на определени мисловни конструкти, съчетани с дадени емоционални състояния, които ни натоварват ежедневно.
Методът Respira включва редица полезни, с различна степен на трудност упражнения, които имат за цел да ни помогнат да различим определени неправилни навици на дишане и да ги заменим с нови, полезни модели. За целта чрез себерефлексия ще развиваме активно и осъзнато отношение към собствения си начин на дишане, ще изследваме, проверяваме, ще изпробваме различни дихателни упражнения, ще разучаваме най-новите съвременни открития и принципи, на които стъпва разбирането за правилното и хармонично дишане.
Според най-древните традиции от Изтока дишането е „моста между тялото и ума“, което означава, че хармонизирането на дишането балансира тялото и ума ни. Колкото по-правилно, осъзнато и хармонично е дишането ни, толкова по-добро е общото ни здравословно състояние.
По време на редовните ни занимания ще комбинираме упражнения за дишане с упражнения за тялото и кратки медитации. Така всеки един ще открие взаимодействието между тялото, дишането и състоянието на ума си.
Помнете, че за да има промяна са необходими осъзнатост, мотивация, и постоянство. Без тях всичко е само „това го знам“ или „не сега“, „не мога“. Моят призив към всички вас е да превърнем тези паразитни фрази в „мога и нещо да науча“, „мога да опитам“ и „моментът е единствено сега“ или често срещаното „знам, но не правя“ в „знам и правя“. Тогава и резултатите идват.
Кога: всеки вторник от 19:00 до 20:30 ч, следете сайта за промени
Водещ: Ели Димитрова
holos-bg.com
За повече информация:
holosbg@gmail.com, info@ananda-bg.com
0888 51 89 18 или 0896 82 07 70

Детайли

Дата:
03.03.2026
Час:
19:00 - 20:30

Записване за събитието

Бъдете първи!

Политика за поверителност
Tribe Loading Animation Image
Scroll Up